Registeren
Account
Service
Salon
Shop

Whatsapp

Account

Winkel

Contact

Home | Winkel | Verzorging | Wondverzorging en verbandmiddelen | Klinion L-Mesitran wondgel soft

Klinion L-Mesitran wondgel soft

Een anti-bacteriële wondzalf op basis van honing.

Artikelnummer: knn.msn.0000 Categorie:

Beschrijving

Antibacteriële wondgel voor de behandeling van chronische wonden (o.a. Ulcus Cruris en Decubitus (stadium I-V), oncologische wonden en acute wonden (o.a. schaaf- en snijwonden, ontvellingen en 1e en 2e graads brandwonden).

– Bestaat uit gesteriliseerde zuivere honing (40%), glycolgelbasis, Medilan (non-allergeen), vitamine C en E (anti-oxidanten).
– Wondgel is de milde vorm van L-Mesitran wondzalf voor het creëren van een vochtig wondmilieu (droge wonden) en ook voor het opvullen van de diepere wond.
– De hydro-actieve wondgel is tevens schimmeldodend en daardoor goed toepasbaar bij teen-, nagel- en vaginale schimmels.
– WCS-wondclassificatie: zwarte, gele en rode fase, voor oppervlakkige en diepe wonden.
– Mesitran Soft is uitstekend preventief antibacterieel toepasbaar en zorgt voor een snelle weefselregeneratie.
– L-Mesitran Soft kan in een ‘wondopvullende’ hoeveelheid worden aangebracht en afgedekt met een wondverband of wondpleister.
– Er zijn geen contra-indicaties en bijwerkingen bekend.
– Antibacterieel (bacteriocide).
– Schimmeldodend (fungicide).
– Necrose en fibrineus beslag oplossend.
– Geurneutraliserend.
– Ontstekingsremmend.
– Crëert een vochtig wondmilieu.
– Optimaliseert de wondgenezing.
– Voorkomt verkleving van het wondverband.
– Verbandwisseling 1 à 2 dagen.

Aantal praktische (honing) gebruikstips:

Bij acute wonden (schaaf-, snijwonden, ontvellingen) moet de wond altijd worden schoongespoeld en zand en vuil worden verwijderd. Er is een misverstand dat een ontsmettingsmiddel / antibacterieel middel daarvoor de oplossing is. Na deze reiniging het antibacteriële middel pas toepassen.
Geïmpregneerde zalfgazen worden veel gebruikt, maar kleven aan de wond door uitdroging van o.a. wondvocht. Door de Mesitran zalf of gel daaronder aan te brengen krijg je een actieve wondbehandeling, werkt het preventief tegen infectie en hecht het niet meer aan de wond.
Elke wond verdient een snelle ongecompliceerde genezing, in een vochtig wondmilieu, goede bacteriële bescherming en een dun comfortabel verband. Bijvoorbeeld een eilandpleister (Kliniplast Border) met de toevoeging van de Mesitran zalf of gel doet veelal wonderen en biedt de patiënt veel comfort tegen lagere kosten.
Vingertopletsels (bij kinderen!) behandelen met een vetgaas met Mesitran-gel en Singlefix, dat comfortabel de vinger beschermt (tegen stoten, vuil en bacteriën) en het verband optimaal fixeert.
Onderzoek heeft aangetoond dat voetschimmels en schimmelnagels effectief zijn te bestrijden met de combinatie van Mesitran zalf en MycoCure.

 

Extra informatie

Merk

Klinion

maat

15 gram, 50 gram